EU/NATO

Ska EU-politikerna som inte vill visa kvitton för ”kontorspengarna” tvingas redovisa sina kvitton, och där de senaste åren har allt fler EU-politiker utlovat öppenhet om hur man använder EU-parlamentets generösa kontorsbidrag, men SVT:s enkät bland de nuvarande parlamentarikerna visar att det fortfarande är långtifrån alla som är beredda att visa upp sina kvitton.

Öppenheten kring ersättningen, som i dag ligger på 48 000 kronor i månaden, har ökat rejält de senaste åren, men inte i nog stor omfattning.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/eu-politikerna-som-inte-vill-visa-kvitton?cmpid=del%3Afb%3A20190519%3Aeu-politikerna-som-inte-vill-visa-kvitton%3Anyh%3Alp

Ska EU-politikerna som inte vill visa kvitton för ”kontorspengarna” tvingas redovisa sina kvitton.

Bör EU:s Upphovsrättsdirektiv eller “Copyrightdirektivet” som det även benämns som rivas upp, ett initiativ från EU för att skydda de med upphovsrätt, till exempel musik- och videoskapare eller konstnärer, man ska inte få sprida upphovsrättsskyddade material hur som helst! Direktivet innehåller massa avdelningar och artiklar, men det är framför allt två artiklar som fått stor uppmärksamhet, artikel 11 och 13.

Bör EU:s Upphovsrättsdirektiv eller "Copyrightdirektivet" som det även benämns som rivas upp.

158

Ska Sverige frångå Global Compact avtalet.

170

Bör hellre EU reformeras till en nedbantad version av dagens EU istället för att vi lämnar EU helt, där EU får ett betydligt mindre eller inget inflytande alls i Svensk lagstiftning där även EU medlemsavgiften bör bantas ned med minst 90-95% av dagens medlemsavgifts kostnad.

”Myndigheterna försöker stoppa EU-vården”

Sedan 2013 har vi som EU-medborgare haft rätt till vård i hela EU, men landstingen och Försäkringskassan vill inte acceptera den rätten,på minst sju olika sätt bekämpas det så kallade patientrörlighetsdirektivet, det senaste försöket är att fabricera nya priser på vad vården ska kosta, det riskerar att slå hårt mot sjuka, sker detta med eller utan ansvariga politikers godkännande? frågar de båda läkarna Johan Rosengren och Carl Swartling.

https://www.svd.se/myndigheterna-forsoker-stoppa-eu-varden

Ska myndigheterna ha rätt att försöka stoppa den så kallade EU vården enligt artikeln.

177

Bör Sverige införa euron som Svensk valuta i Sverige och därmed ingå i EU samarbetet gällande euron som europeisk valuta.

Är det rätt att “EU tjänstemän” bara ska behöva skatta 22% och där även deras pensioners beskattning sker till EU i en EU beskattning vilket bekostas av oss skattebetalare.

Är det rätt att "EU tjänstemän" bara ska behöva skatta 22% och där även deras pensioners beskattning sker till EU i en EU beskattning vilket bekostas av oss skattebetalare.

Är det rätt att “EU parlamentariker” ska ha 47.000 i skattebefriade ospecificerade medel samt 3.300 kr/dag i traktamenten utöver sina löner på över 90.000 kr/månad vilket vi skattebetalare betalar.

Är det rätt att "EU parlamentariker" ska ha 47.000 i skattebefriade ospecificerade medel samt 3.300 kr/dag i traktamenten utöver sina löner på över 90.000 kr/månad vilket vi skattebetalare betalar.

254

Är det rätt att "EU tjänstemän och EU parlamentariker är direkt som indirekt "Köpta" med våra skattemedel att bli en så kallad "styrd adel" vars funktion är att kontrollera folket.