Mat/Födoämne

Ska Sverige eftersträva att vara mer helt självproducerande och självförsörjande gällande Svenska livsmedel som kan odlas och produceras i Sverige av Svenska jordbrukare och bönder i Sverige så att detta även gynnar just Svenska producenter som konsumenter.

Ska Sverige eftersträva att vara helt självproducerande och självförsörjande gällande Svenska livsmedel.

Bör vi i Sverige prioritera Svenskproducerade matvaror för att stödja Svenska bönder enligt Böndernas vädjan: Snälla, köp svenskt kött, där lantbrukare runt om i Sverige vädjar nu om hjälp för att klara sig i torkan. Uppmaningen kan korta slakt köer, vill man hjälpa till så ska man köpa svenskt kött i affären och man ska be om svenskt när man går på restaurang”, säger Mats Andersson, lantbrukare i Varberg.

https://www.aftonbladet.se/a/wEQ2z1/promo

Bör vi i Sverige prioritera Svenskproduserade matvaror för att stödja Svenska bönder enligt Böndernas vädjan: Snälla, köp svenskt kött, där lantbrukare runt om i Sverige vädjar nu om hjälp för att klara sig i torkan.

Bör EU regelverk tvinga oss i Sverige att kasta fullt ätbar mat där det enligt Naturvårdsverket kastas cirka 500 000 ton mat i Sverige årligen och för att minska matsvinnet behöver många göra mer, Coop har påtalat att de som en stor aktör i livsmedelskedjan har ett stort ansvar för att minska svinnet, därför har vi nu ett konkret önskemål till de svenska EU-parlamentarikerna snälla, sluta tvinga oss att slänga fullt ätbara ägg!

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/8mO7xQ/eu–sluta-tvinga-oss-slanga-fullt-atbara-agg?fbclid=IwAR3-jlP5xQStCuqrclnE-3x4KVU9JK4xHJ1gOug0L5I11OrlKDTTJo_SEkE

Bör EU regelverk tvinga oss i Sverige att kasta fullt ätbar mat där det enligt Naturvårdsverket kastas cirka 500 000 ton mat i Sverige årligen där mycket av denna mats bäst före datum inte ens gått ut än.

159

Bör vi i Sverige bekämpa GMO livsmedel.